Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Somalia

Det somaliska köket speglar befolkningen intelligenta användande av knappa resurser. Man startar dagen med ett platt bröd som heter canjero, till det äter man lever och gröt gjord på majsmjöl.

Till middag äter man ofta ris eller nudlar med sås och ibland kött. Till kvällsmat äter man bönor, muffo (pajer gjorda på havre eller majs) eller en sallad med mer canjerobröd.

Mjölk är en basvara för många somalier, man gör smör som sedan klarifieras och blir ghee. Kamelmjölk syras och blir till jinow, vilket är tjock yogurtliknande substans.

Man äter också mycket spannmål som majs, hirs och durra, av detta gör man gröt eller kakor.

Favoritköttet i landet är get, kamel, får och lamm, även nötkött förekommer men är ovanligt. Man äter även kamelens puckel vilket heter gol. Till köttet i Somalia äter man vanligen ris.

Man dricker gärna kryddigt té, men får, get eller kamelmjölk är också väldigt populärt. Alkohol är förbjudet.


Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10