Det fijianska köket är en blandning av Söderhavet och Indien. Lokala rätter är t.ex. kakoda, vilket är en marinerad fisk ångad i kokosnötskräm och lime. Kassaua är tapioka, kokt, bakad och kokad i kokosnötskräm med socker och mosade bananer. Brödfrukt är också vanligt.

Man äter även cassava, fisk, skaldjur, fläsk, biff, kyckling, yams, ris och kokosnötsmjölk.

I dryckesväg finns de lokala ölen, Carlton och Fiji bitter. Lokalt vin är t.ex. meridan moselle och suvanna moselle. Man tillverkar även gin, rom, vodka och whisky lokalt. Man dricker även den lokala drycken yaqona.

Man smaksätter oftast bara med salt, citronsaft eller chilifrukter. Man äter även mycket indisk mat som currykyckling, biff, fisk, krabba eller vegetariskt. Maten serveras oftast med dahl, vilket är en soppa, roti, som är en sorts tortilla eller ris. Den indiska maten på Fiji är dock annorlunda än vad den är i Indien.

Det finns ett rikt utbud på kött som fläsk, kyckling, får och nöt. Det finns också lokalt producerad ost, mjöl och ägg. Frukter som växer lokalt är t.ex. ananas, guava, mango, apelsiner, lime, papaya, avokado och bananer.