Det mexikanska köket är känt för sina intensiva och varierade smaker, färggranna upplägg och variationen av kryddor. I Mexiko äter man traditionellt mat som tortillas, vilket är majsmjölspannkakor, man äter också t.ex. chilibönor med stark peppar. Andra nationalrätter är burritos, enchiladas, tamales och tacos.

En populär och omtalad sås som är populär i landet är guacamole, vilket innehåller avokado, röd paprika, lök och tomater. Guacamole äts ofta till kalkon eller kyckling med tortillas.

Det växer en rad exotiska frukter i landet som t.ex. papaya, mango, guava och ananas.

Chili con carne är en annan populär rätt och det lokala köket bestående av liknande rätter är känt över hela världen som tex mex.

Mexiko är också känt för is sorbet och fruktdrinkar med smaker som kaktus. Mexiko gör även utmärkt öl, sorter som Corona och Sol, vilka saluförs över hela världen. Även kaffelikören Kahlua är vida känd och populär. Dock är den dryck som är kändast för Mexico den kända spriten gjord av kaktus; Tequilan.