Det nigerianska köket är typiskt det man finner genom hela västra Afrika. Man äter mycket yam, sötpotatis, plantain och pepparsoppa. I de norra delarna av landet så är kött mer populärt än övriga delarna. Specialiteter är t.ex. suya, vilket är grillad lever och nötkött på spett. Kilishi är kryddat torkat kött.

Man har även influerats av forna kolonialmakter som portugiser och engelsmän, men dessa har inte haft någon större inverkan på det lokala köket.

I öst äter man egussi soppa, som består utav kött, fisk och melonfrön. I syd äter man getkött och bushmat, vilket består utav främst antilop.

I Nigeria äter man också cassava, majs, ris, bönor, morötter, lök, ärtor, paprika och tomater som växer lokalt. Det finns även frukter som bananer, citron, kokosnöt, mango, papaya, ananas, tamarind och vattenmelon.

Té är favoritdrycken i landet, det finns även många sorters lokalt öl. Palmvin produceras också det lokalt.