Det pakistanska köket är lika varierande som sitt folk. Den mesta av den pakistanska maten har sitt ursprung i Afghanistan, Turkiet eller Iran. Men man har också många influenser från grannlandet Indien. Kött är en stor del av landets diet. Men även grönsaker och bönor är viktiga. Vete är en av huvudingredienserna i det lokala köket, liksom ris.
Mycket pga. de olika religiösa förbuden; inget fläskkött för muslimer och inget nötkött för hinduer, så är lamm och fårkött det mest populära köttet i landet. Populärt är också roti, naan och paratha, vilket är olika sorters platta bröd.

Säsongsbetonade grönsaker och linser är vanligt, man äter också en hel del ägg och frukt. Man tillagar gärna maten i klarifierat smör; ghee. Kryddningen av maten sker ofta med chilipulver, vitlök, paprikapulver, kumminfrön, lagerblad, koriander, kardemumma, nejlika, ingefära och saffran.

Kehwa är en dryck som serveras efter maten och påminner mycket om jasmin-té.

Lokala specialiteter är t.ex. biryaani, vilket är saffransris med kryddor. Andra populära rätter är t.ex. korma; en gryta och pulao, vilket är okryddigt ris.

Moghulmaten är populär i alla delar av Pakistan. Den består mest utav grillad mat som chicken tikka, grillspett och kotletter. Kababs är köttfärsrätter som ofta rullas på spett och grillas över eld. Kattakat är en känd delikatess som består av fårhjärna, njurar och lever. Såser är vanligt förekommande och de mest populära är raita och chutneys. Raita är en svalkande dipp gjord av yoghurt.

Populära desserter i Pakistan är glass och Kulfi. Firni och Kheer är mjölkdesserter. Man äter också Halwa, en efterrätt gjord på bland annat sesamfrön.