Det peruanska köket är ansett som ett av världens mest varierade. Pga. dess indianska arv och många invandrare från Europa, Afrika och Asien så har man fått smaker från alla dessa olika kontinenter.

Lokala specialiteter är t.ex. papas rellenas, vilket är potatismos tillsammans med köttfärs, ägg, oliver och olika kryddor som till sist friteras i het olja. Butifarras är en smörgås med peruansk skinka och en kryddig sås. Picarones är små stekta pumpabitar tillsammans med kanel. Chalona är torkat kött från alpaca eller lamm. Papa a la huancaina är potatis med kryddig sås och ost. Chupe de camarones är en gryta med räkor.

Ceviche är marinerade skaldjur i limejuice tillsammans med paprika och lök vilket lokalt serveras tillsammans med kall potatis.

Piscokonjak är ansett som Perus nationaldryck, det utvinns från druvor. Pisco Sour är en känd cocktail som består utav Pisco, citronjuice, socker och en äggvita. Öl är också väldigt populärt och de lokala sorterna Pilsen och Cristal dricks runtom i landet. Vin tillverkas också lokalt.

Kaffe och té är populärt, liksom den lokala Inka Cola och olika fruktjuicer.