Det rumänska köket är varierat, en blandning av rätter från olika kulturer man kommit i kontakt med. Rätter som moussaka, baklava och halva är t.ex. av turkiskt ursprung.

Lokala specialiteter är t.ex. ciorba de perisoare, vilket är en soppa med köttbullar. Ciorba tãrãneascã är en grönsakssoppa med kött och risbollar serverade med gräddfil. Man äter mycket kyckling, nötkött, grönsaker och bönsoppor. Mamaliga, vilket är en rätt gjord på mosat majsmjöl serveras på många olika sätt. Givechi är tjugo olika grönsaker som kokas i olja och sedan serveras kalla. Parjoale är små kryddiga köttpajer och patricieni är kolgrillade varmkorvar.

Till frukost äter man nästan alltid kokta ägg, omelett eller scrambled eggs.

Även fisk och skaldjur är vanligt och man äter t.ex. sill, kräftor och stör.

Till dessert kan man få pasca, vilket är en söt ostkaka. Pannkakor med sylt och donuts toppade med gräddfil eller sylt är också populära efterrätter.

I dryckesväg finns lokalt producerad plommonkonjak, Tuicã de bihor är starkast och är allmänt känd som palinca. Rumänska viner har vunnit internationella priser och inkluderar pinot noir, cabernet suavignon, riesling och chardonnay. Rumänsk öl finns också att få tag på och smakar utmärkt.