St Kitts och Nevis har ett gott rykte gällande det lokala köket. Med rätter som grillad spädgris, hummer, krabba och currys finns välsmakade influenser från länder som Kina, Frankrike, Indien och övriga Västindien. Fler lokala specialiteter är t.ex. conch, vilken används i currys eller sallader. Sköldpaddsgrytor, ris med ärtor och getstuvning är även det vanligt. Man äter också yams, brödfrukt och papaya.

Beläget på öar i Västindien med mycket fisk i vattnen runt om gör att skaldjur och fisk är den naturliga dieten på St Kitts och Nevis, man äter allt från sjögurkor till tidigare nämnda sköldpaddor, stekta, ugnsbakade, grillade och serverade med en stor variation av såser, ofta starka. Nöt och fläskkött är vanligt, liksom kyckling som ofta serveras med ris, kryddor och grönsaker.

Den rika vulkaniska jorden innehåller grönsaker som maniok, cassava, yams, pumpa och avokado. Tropiska frukter som mango, bananer, ananas och kokosnötter finns det rikligt av.

I dryckesväg är kaffe och karibisk rom ytterst populärt. Den lokala spriten tillverkad på sockerrör är både god och populär.