Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Andorra

Även om Andorra är ett litet bergsland så är det lokala köket brett och innovativt. Inklämt mellan spanien och frankrike har det fått många specialiteter från grannländerna. Maten är främst inspirerad av det katalanska köket med starka franska och italienska influenser.

Lokala specialiteter inkluderar coques, vilket är platta bröd, trinxat, en rätt bestående av potatis, bacon och kål, truites de carreroles, vilket är en slags svampomelette, vidare finns lokala korvar och ostar och en rad av gris och skinkrätter. Man serverar vanligen såser med kött och fisk, pasta är också vanligt. Mer lokala specialiteter är rätter som cunnilo, vilket är kanin i tomatsås, xai, grillat lamm och escudella, en gryta med kyckling, korv och köttbullar.

Många recept har anor från länge sedan, men har modifierats med modernare tekniker och erfarenheter att passa nutida smaklökar.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com