![]() Sitemap |
Det växer inte mycket på Aruba, men det lokala köket är brett och maten mäktig. Maten är inspirerad av både de forna holländska kolonialherrarna och även av de lokala västindiska influenserna. Det finns rätter som t.ex. kabritu, vilket är stuvad get, kyckling och biff som serveras med ärtor och ris, aros moro. En annan rätt är funchi, en kokt majsmjölspasta som påminner om polenta. Den som vill kan även äta stuvad iguana. Lokala grönsaker som grön papaya och
gurkor används i t.ex. stuvningar och grytor, kryddade med paprika och
kanel. Annan lokal mat är stuvning på antingen lamm eller get som
heter stobà. Vidare finns sopi di pisca, en fisksoppa, och Pastechi,
som är kött och ostfyllda små knyten. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |