Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Bahamas

Det bahamiska köket är ett kryddigt och unikt kryddat sådant, Bahamiterna tycker om kryddigt och het mat, köket innehåller även många lokala produkter. Skaldjur är huvudingrediensen i det bahamiska köket. Conch är en typ av havsdjur som har ett fast, vitt kött. Den äts både färsk och friterad, kallat "cracked conch".

Den används också i soppor, sallader och grytor. En annan lokal specialitet är "rock lobster", en smal variant på hummer utan klor, som serveras i t.ex. sallader.

Färsk fisk används också mycket flitigt, en populär brunch är kokt fisk serverad med grits, en rätt som inspirerats av den amerikanska södern. Många rätter serveras med ris och ärtor, med kryddor, tomater och lök, en rätt som serveras i hela karibien.

En annan ingrediens i det bahamiska köket är kokosnöten, utbudet av kokosnötter på ön är rikt, och det är en vanlig ingrediens i bahamiska rätter, särskilt i efterätterna.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com