Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Barbados

Det barbadiska köket blandar det bästa av Storbritannien och Afrika. De lokala specialiteterna inkluderar nationalrätten cou-cou som är en pudding gjord av majsmjöl och okra, som äts med flygfisk. Bonavist, som är små vita bönor kryddade med pumpa och örter, jug-jug som är en maträtt med hackad skinka, salt kött eller fläsk och gröna ärtor. Och de inhemska frukterna carambole och stjärnfrukt är icke att förglömma.

Man äter en mängd olika kött, som kanin, anka, fläsk, kyckling, lamm, nöt och kalv, men det populäraste är kyckling och fläskkött. På ön finns givetvis mycket fisk, t.ex. äter man haj, tonfisk, lax makrill, baracuda, och el dorado fisken som lokalt kallas delfin. En annan lokal rätt från havet är sjöägg, som blivit så populära att de blivit utrotningshotade. Räkor, hummer och krabbor äts också.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com