Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Belize

Den beliziska maten har en del av alla etniska grupper i landet, grannarna Mexiko och Karibien har också influerat den beliziska maten. Populära maträtter är ris och bönor med kött och fiskgrytor. Heta såser används, tortillas serveras ofta med måltider, köttpajer, kycklingfyllda tamales och musslor äts ofta till lunch.

Bland grönsakerna finns kål, cassava, lök, sötpotatis och tomater. Frukt som odlas i Belize är bananer, kokosnötter, mango, papaya och ananas.

I dryckesväg finns det lokalt tillverkad fruktjuice, ölet Belikin och rom. Fler lokala specialiteter är iguana, haj, friterad kyckling, och vid vissa tidpunkter på året kan man också äta sköldpadda.

Nationalrätten är svarta bönor med ris. Man kokar först bönorna, och sedan kokar man riset i bönorna tillsammans med kokosmjölk. Man äter också tropiska revfiskar, hummer och andra skaldjur.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com