Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Bermuda

Det bermudiska köket är ofta utsökt i sin form och smak. Men det finns inte mycket som odlas eller växer lokalt, utan nästan allt importeras, främst från USA. Rätter man äter på Bermuda är t.ex. musselpiroger, stekt kyckling, fiskkakor, macaronis & cheese, coleslaw, och hembakade banan och kokosnötsbröd. Runt jul serverar man ärtor och ris, peas 'n' rice vilket äts runt hela Västindien, ofta med cassava paj fylld med kyckling, biff eller fläsk, kryddad med kryddpeppar, muskot och kanel. En typisk bermudisk frukost kan bestå av kokt salt torsk med bacon och tomatsås. Det serveras vanligen med kokt potatis, hårdkokta ägg, bananer och skivor av avokado.

De brittiska influenserna är tydliga och man dricker både té och äter scones. Slavar från Västafrika har också bidragit till det bermudiska köket, liksom portugiser och immigranter från Indien och övriga Asien.

Skaldjur är också populärt på Bermuda. Man äter hummer, tonfisk, musslor och även haj, som finns bland bermudas rev och är en lokal delikatess.

Man äter också fiskchowder som är en tjock, kryddad soppa, gjord på färsk fisk och serverad med en klick av hemgjord sherry och rom pepparsås.


Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com