![]() Sitemap |
För 4 personer: ca 4 Biffar á ungefär 125 gram
(beroende till viss del på sällskapets
hunger) Smör 1. Börja med att skala och skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Lägg sedan på bakplåtspapper och klicka ut små smörklickar spritt över potatisen. Ta fram köttet och sätt på ugnen på 225 grader. 2. Finhacka löksorterna, stek dem i lite smör tills de blir mjuka. Tillsätt sedan whiskeyn, någon deciliter vatten, tomatpuré, fond eller buljong (eller i värsta fall bara salt). 3. Låt såsen puttra på ganska svag värme. Stek köttet till önskad stekgrad, krydda med salt och peppar. När såsen börjat koka ner, tillsätt en tesked smör och rör ut. Servera köttet med såsen och den rostade potatisen samt en god sallad. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |