Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Bolivia

Bolivia har ett stort utbud av rätter, främst kött, fisk och kyckling, blandat med örter och kryddor. Man äter också mycket färsk frukt och grönsaker.

Det bolivianska köket är oftast simpelt och gott, ibland också väldigt kryddstarkt, kyckling, fläsk, gris och potatis är populär mat.

Några bolivianska rätter är pastel de choclo con pollo, kyckling i kryddig pepparsås. En annan är saice, vilket är köttfärs och lök över potatis, vidare finns papas a la huancaína, som är potatis med chilijordnötssås.

Man kan också äta charquekan, vilket är torkat lamakött, eller en pique macho, som består av kött, korv, tomat, lök, potatis och ägg. Majao är en rätt med ägg, biff och stekt banan. Det finns även empanadas, en sorts pirog och locro, en soppa gjord av ris, kyckling och banan.

I drycksväg finns pisco sour, vilken är en konjakdrink och chicha de jora, en syrad majsdryck.

Alkoholfria alternativ är t.ex. api och zomo, gjorda av sötat majsmjöl, kokade i vatten med kanel, och en rad tropiska fruktjuicer.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com