Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Botswana

Botswanas klimat begränsar mängden av odlade grödor. Ändå finns det ett stort utbud att tillgå, antingen från lokalt odlat med konstbevattning eller importerat från omgivande länder. Det finns också vattenmeloner, vilka sägs härstamma från Botswana under rätt säsong, det finns även en lokal variant av melon som kallas lerotse eller lekatane, och som används som komplement till olika lokala rätter. Torkade bönlöv är en favoriträtt i Botswana.

Nötkött är också en favorit i landet, och det konsumeras i stora mängder, särskilt vid olika högtider, getkött är en annan favorit, likaså kyckling och lamm, även fisk från floder i landet finns att tillgå. Lokala specialiteter är t.ex. kalaharitryffel, eller mopane mask, som kokas eller friteras.

Traditionell dryck är t.ex. palm vin, vilket är ytterst starkt, och kgadi, gjort av destillerat socker.

Sorghum och majs är basen i det botswanska köket, det finns även en mängd bönor och andra grödor. Man äter även en hel del gröt, gjord på lokala råvaror. Botswana är även en ledande producent av högkvalitativt kött, från naturligt uppfött boskap som lamm och kyckling.


Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com