Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Burundi

I det burundiska köket är bönor en basvara, många människor äter bönor minst en gång om dagen. Nyligen har ris också blivit en del av den dagliga dieten. Andra vanliga ingredienser är t.ex. plantains, vilket är en sorts bananer. Vidare finns sötpotatis, cassava, ärtor och majs. Till snacks äter man nötter, sockerrör och frukt.

Man äter kött några få gånger i månaden pga. dels att folk oftast inte har råd med kött mer än så, men också för att de som har boskap inte gärna vill slakta dem pga. att de ses som en statussymbol.

I dryckesväg finns urwarwa, vilket är hemgjort bananvin. Det finns även de lokala ölsorterna primus och impeke, gjort på lokala råvaror. Invandrare från Sydasien har introducerat riset, chappattis och välkryddade maträtter. Den mesta maten i Burundi kokas, stuvas eller grillas över öppen eld.

En lokal specialitet är bananer med bönor, vilket lagas av kidneybönor och plantains, med palmolja, lök och stark peppar.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com