Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Cook öarna

Cooköarnas basingrediens är fisk och man förlitar sig på lokala delikatesser i matlagningen, man äter bläckfisk, tonfisk, barracuda och mahi-mahi, vilken är kallad delfin fisk, men har inget släktskap med riktiga delfiner.

En rad av tropiska frukter och grönsaker växer på Cooköarna, som papaya, mango, bananer, ananas, apelsiner, avokado, arrowrot, brödfrukt, kål, gurka, tomater, zucchini och pumpa.

Kokosnötter växer året runt och används i många av öns maträtter. Lokala specialiteter är t.ex. ika mata, färska tärningar av rå fisk som marineras i lime och kokosnötsmjölk och eke, bläckfisk tillagad i sitt eget bläck. Man äter också ostron, krabbor, räkor och kräftor.

Fler lokala specialiteter är t.ex. anga kuru akaki ia, vilket är fylld brödfrukt, och poke, som är brödpudding.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com