![]() Sitemap |
För 4 personer: ca 6-8 stora avlånga Potatisar 1. Skala potatisen, skär sedan i avlånga stavar enligt önskad tjocklek. Skölj potatisen under rinnande kallt vatten så stärkelsen försvinner. 2. Koka upp rejält saltat vatten och låt potatis-stavarna koka i ungefär 5 minuter, det får dock inte bli för överkokta, så håll ett öga på dem. Sätt ugnen på 225 grader. 3. Häll av potatisen i durkslag och lägg på förslagsvis ett bakplåtspapper som i sin tur ligger på en plåt. Skvätt över olivolja och blanda runt så all potatis är oljig. 4. Baka pommes fritesen i ugnen tills de är gyllene, ungefär 25 minuter. Stek under tiden korvarna, skåra dem eventuellt lite grann innan stekning (se bilden). 5. Blanda ketchup och currypulver efter smak, klicka ut över korvarna som serveras med saltade pommes, bröd och eventuellt en god sallad. En kall öl är inte fel till. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |