Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Dominika

Det dominikanska köket är relativt enkelt. Man äter t.ex. stekt kyckling och fish and chips. Vidare äter man kreolska rätter som goat columbo eller callaloo soppa, vilket är en krämig spenat soppa och roti, vilket är platta bröd fyllda med en curry. Nationalrätten är den överallt närvarande bergskycklingen som i själva verket är låren av crapaud, vilket är en padda som finns på Dominica. Det slinker ner med ett lokalt öl som Kubuli.

Man kan även njuta av rökt opossum i en gryta. Andra populära rätter är yams, tannia och dasheen, vilka är rotfrukter. Man kryddar oftast maten med kanel, lagerblad, stark peppar, lök, vanilj och kakao.

Andra lokala specialiteter är lambi, som är gjort på musslor, manicou, som är fläsk och duvkött som röks och tee-tee-tee, som är en liten färsk fisk.

Man tillverkar även glass på ön med tropiska frukter som mango, kokosnöt, ananas och guava.

Man gör också en alkoholfri dryck som heter sea moss och är gjord på sjögräs med en mintig smak. Vidare finns rum punch, som är gjord på kokosnötsmjölk, socker, rom, vanilj och grenadin.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com