Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Dominikanska republiken

Dominikansk matlagning är framfört allt enkel och nyttig. Man använder inte särskilt mycket kryddor i matlagningen och man tillagar maten länge, ofta genom långvarigt puttrande.

Det dominikanska köket är främst bestående av en kombination av spanska, karibiska och afrikanska influenser. Det lokala köket liknar det som kan ätas i övriga latin amerikanska länder.

Den vanligaste dominikanska rätten heter la bandera, och består av ris, bönor, kött, grönsaker och stekta gröna plantains. En annan vanlig rätt är comida criolla, som görs på ris, bönor och kyckling.

Man använder en hel del get i olika dominikanska grytor, som t.ex. chivo guisado, som är get marinerat i örter, limejuice och rom. Getköttet på öarna har en god smak då getterna äter mycket vild oregano. Nött och fläsk är mindre vanligt. Man äter även skaldjur och fisk, som t.ex. krabbor, hummer, räkor och tonfisk.

Dominikanerna tycker mycket om stekt mat som plantains och pastelitos, vilket är små knyten fyllda med biff, kyckling eller ost.

Soppa äts av alla och en vanlig är asopao, som är en rissoppa med kyckling, fisk eller grönsaker.

I dryckesväg finns Presidente, ett lokalt tillverkat öl. Man producerar också rom lokalt, Barcelo och Brugal är två lokala tillverkare.


Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com