Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Elfenbenskusten

I Elfenbenskusten växer det mesta, från kaffebönor och kakao till mango och passionsfrukt.

Man fiskar mycket och i vattnen runt landet finns t.ex. tonfisk, sardiner och räkor. Den elfenbeniska kycklingen är mycket populär t.ex. kedjenou kyckling, lagad med grönsaker. Man äter också attieke, en sorts cassava-couscous som ofta äts med kött eller fisk. Vidare äts stekt fisk, yam "pommes frites", baoule räkor stekta i smör, kryddade med cayennepeppar och flamberade i whisky, med lite grädde som adderas på slutet. Som snacks äter man t.ex. grön mango i tunna skivor med salt, eller strimlad kokosnöt som ugnsbakas.

En populär fisk är capitaine, som bakas i ugn med citron, tomat, lök, salt och peppar. En annan lokal specialitet är stekta grodlår med vitlök och persilja.

Frukt som finns i Elfenbenskusten är t.ex. mandariner, mango, granatäpplen, passionsfrukt och kokosnöt. Elfenbenskusten är också världens största producent av kakaobönor, och är en stor producent av gröna kaffebönor.

Ett lokalt öl är Flag.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com