Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Eritrea

Eritrea ligger på Afrikas horn, man har koloniserats av turkar, italienare och britter, vilket har haft sina inverkningar på det lokala köket som t.ex. frukter och grönsaker från italienarna och chilipeppar från turkarna. Det eritreanska köket är baserat på exotiska smaker och kryddor. Grundpelaren i den eritreanska matlagningen är injera, vilket är ett traditionellt bröd som påminner om en stor, mjuk pannkaka. I Eritrea fungerar injeran som både tallrik och tillbehör, man bryter små bitar av brödet och använder det för att äta den övriga maten.

Eritreanska grytor, kallade tsebhi är populära, gjorda på en vanlig eritreansk kryddblandning kallad berbere. Berbere består av, röd paprika, kardemumma, paprikapulver och basilika. Detta blandas med tesmih, vilket är ett örtsmör, och lök för att ge grytorna dess speciella smak.

Veganska och vegetariska maträtter är mycket vanligt i det eritreanska köket. Man äter mycket linser, ärtor och grönsaker.

Eritreansk mat karaktäriseras av den variation av kryddor som ger den dess exotiska smak. Shiro är en kryddblandning gjord på torkade ärtor och timtimo är baserad på linser. En eritreansk specialitet är hårdkokta ägg med kyckling. Till frukost äter man ibland foul, vilket är en blandning av färska favabönor och hackade grönsaker.

I dryckesväg finns ett korn öl som heter siwa och ett honungsvin som heter meise. Meise smakar väldigt sött vilket maskerar den höga alkoholhalten.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com