Det estniska köket är nära besläktat med de tyska och skandinaviska köken. Man äter mycket kött, potatis och leib, vilket är mörkt rågbröd, liksom lokalt odlade grönsaker.

Traditionell estnisk mat är t.ex. gröt, soppor, grytor, stuvningar, surkål och inläggningar. Man äter också kött som kyckling, lamm, kalv och biff. Fisk som ål, sill och lax äts också. Till kött och fisk äter man potatis, kål, bönor, rovor, morötter, ärtor och svamp. Man äter också mycket ost, ägg, mjölk, grädde och yoghurt.

Till efterrätt äter man t.ex. kakor, glass och frukt, som körsbär, päron, tranbär, hallon och jordgubbar.

Öl och kvass är vanliga drycker, liksom té och kaffe.

Lokala specialiteter är t.ex. sült, som är syltad kalv och täidetud vasikarind, vilket är grillat fyllt kalvlår. Bräserad gås fylld med äpplen och plommon är en annan baltisk specialitet.

En av nationalrätterna är verivorst, vilket är blodkorv serverad med surkål. Man äter också mat med ryska anor, som t.ex. smetana, vilket är ett slags gräddfil.

Man äter en hel del viltkött, som t.ex. vildsvin, älgkorv och grillad hjort. Även björnkött kan man ibland få tag på.