Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Filippinerna

Olikt många andra länder i Asien så är det filippinska köket väldigt försiktigt med användandet av kryddor i sin matlagning. Amerikanska, kinesiska, malajiska och spanska influenser har alla lämnat sina spår i det lokala köket.

Skaldjur är populärt och man serverar dem grillade, kokta, stekta eller ångade tillsammans med kalamansi (citron), bagoong (en fiskpasta) eller vinäger. Man äter t.ex. krabba, hummer, räkor, ostron, tonfisk och olika färskvatten fiskar.

Lokala specialiteter är t.ex. lechon, vilket är rostad hel gris. Kare-kare är oxsvans serverad i en jordnötssås tillsammans med bagoong. Även lokala delikatesser som färska salta ankägg förekommer. Sinigang är kött eller fisk i en sur buljong.

På Filippinerna växer mycket frukt, mango, papaya, bananer, guavas och rambutans växer alla vilt.

Lokalt bryggd öl är populärt, San Miguel är känd tillsammans med Filippinsk rom.

I dessertväg finns t.ex. bibingka, vilket är en pudding gjord av ris, socker och kokosmjölk som bakas i lerugn och serveras med macapuno vilket är en tjock sylt.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com