![]() Sitemap |
![]() Recept på fläskfilépasta, pasta med fläskfilé, grädde, svamp, vin och parmesan. Biffpasta med inspiration av Italien. För 4 personer: ca 500 gram Fläskfilé 8 Champinjoner, gärna skogs 5 dl Grädde, valfri fetthalt 1 dl Rödvin 2 dl finhackad Purjolök 1 Vitlöksklyfta 2-3 msk Kalvfond eller annan buljong 1 tsk Timjan Smör Olivolja Salt & Peppar Pasta av önskad sort Ev. Soltorkade Tomater 1. Putsa köttet från eventuella senor och hinnor, skär det sedan i relativt tunna skivor. Skiva även champinjonerna. 2. Stek svampen och köttet i smör och olja tills de fått ganska ordentligt med färg, salta och peppra. Tillsätt sedan även purjolök och vitlök, de eventuella soltorkade tomaterna och låt dessa mjukna. Koka pastan. 3. Slå över rödvinet och låt det koka in i kött och grönsaker, skrapa upp eventuella bitar från pannans botten. Tillsätt grädde och fond samt krydda med peppar och timjan. 4. Spara några matskedar av pastans kokvatten och tillsätt i såsen, blanda sedan såsen med pastan och servera tillsammans med rejält med riven parmesan och ett gott bröd. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |