![]() Sitemap |
Huvudkomponenten i det ghananiska köket är soppa som vanligen äts med fufu, vilket är mosad cassava, plantain eller yam. Vidare finns banku, som är syrad majsdeg, kokt yam, ris, bröd, plantain eller cassava. Den vanligaste soppan är en palmnötssoppa och jordnötssoppa. Andra ghananiska favoriter är gari foto, vilket består av ägg, lök, torkade räkor, tomater och gari. Vidare finns agushie, som innehåller en sås gjord på squashfrön, tomater och lök. Man äter också jollof rice, fisk och shito, vilket är het pepparsås. Kelewele är stekt plantain med ingefära och stark peppar. Vanligen så tillagas sopporna med antingen fisk, get, får eller kyckling. Ghananisk snabbmat inkluderar, plantain, grillspett, kokta ägg och yam chips. Det växer även ananas och kokosnötter lokalt.
|
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |