![]() Sitemap |
För 4 personer: ca 1 kg Potatis 1. Koka potatisen mjuk, men inte mosig med skal på. Skala och pressa i potatispress alternativ finfördela på annat sätt. Blanda med ägget, muskot, timjan och salt och peppar. 2. Lägg ruccolan och vitlöken i en bunke, stavmixa sedan sönder medan du tillsätter olivolja tills det blivit en slät sås. Smaka av med salt och peppar. 3. Koka upp vatten, rulla ut degen till en lång korv, skär sedan av små bitar på ungefär 1-2 cm och lägg ner i det kokande vattnet, när de flyter upp är de klara. 4. Tag upp den kokta gnocchin och lägg på ett stort fat eller en tallrik, hetta sedan upp smör och olja i en panna, stek gnocchin försiktigt så det inte går sönder tills de är gyllenbruna på båda sidorna. Servera med ruccolaoljan, färskriven parmesan och ett glas gott rött vin, strö även över lite ruccola om du så önskar. Gnocchin kan dock givetvis serveras med ostsås, köttfärssås, salvia stekt i smör, pesto eller i princip vad som helst som går ihop med pasta. Smaklig måltid!
|
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |