Grenada är Karibiens egen kryddö. Kreolska och västindiska smaker kombinerar ett unikt, distinkt grenadiskt kök. Den lokala kokkonsten har stor hjälp av de lokalt odlade kryddorna, som kanel, vanilj, ingefära, lagerblad, peppar och muskot. Muskoten är öns huvudkrydda och används i princip till allt.

Lokala rätter är t.ex. nationalrätten oildown, vilket är en gryta gjord på saltat kött, brödfrukt, lök, morot, selleri, dumplings och dasheen, vilket är en lokalt odlad rotfrukt. Allt detta kokas i kokosmjölk tills vätskan absorberats.

Vidare finns krabba och callaloo, en spenatliknande grönsak. Också den kända västindiska rätten rice and peas, liksom yams, sötpotatis och tannias är populära grenadiska maträtter.

Alla sorters skaldjur är populärt, som grenadisk kaviar, musslor och en fiskrätt kallad stuffed jacks.

Grenadierna tycker om heta pepparsåser. Även kyckling är populärt, särskilt grillad.