Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Guatemala

Det guatemalanska köket är inte särskilt berömt för sin kulinariska utsvävningar. Detta kan bero på att det lokala köket är skuggat av den internationellt kända grannen Mexikos kök.

En typisk guatemalansk måltid består av svarta bönor, ris, tortillas och biff eller kyckling.

En lokal rätt är plato chapin, vilket är strimlor av biffstek, små handgjorda majstortillas , traditionella svarta bönor, ris, gräddfil och tjock, smakrik guacamole. Man äter också pechuga de pollo al coco con salsa de mango verde, vilket är mört kycklingbröst i kokosnöt och grön mangosås.

Chojin är en sallad marinerad i lime med strimlade rädisor och fint strimlat fläskkött. Vidare finns chuchitos, som är majsmjöls tamales fyllda med fläskkött. Paches är tamales gjorda på potatis, fyllda med kyckling och inslagna i bananlöv.

Kalkon är en vanlig ingrediens i det inhemska indianska köket.

I efterrättsväg finns t.ex. olika tropiska glass-smaker. Buneulos är söta cassava bitar stekta i honungssira. Torrejas är en sorts kaka med vaniljsås, russin och mandlar.

I dryckesväg finns t.ex. det lokala ölet Gallo. Man dricker också starksprit som Quetzalteca, och rom tillverkas lokalt, men öl är föredraget landet runt.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com