Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Guinea

Det guineanska köket använder precis som många andra länder i Västafrika de traditionella råvarorna ris och majs. Även såser är vanligt förekommande, som sauce de feuilles, Guineas nationalrätt, en stark sås gjord på sötpotatisblad eller maniok.

Andra lokala specialiteter är t.ex. jollof rice och fylld kyckling med jordnötter. Vidare äter man fisk, majssoppa, yams och cassava.

Man äter också kyckling stekt i palmolja och en fransk-inspirerad köttsoppa som härstammar från den franska kolonialtiden, gjord på stora köttbitar i en brun tomatsås.

Det finns även bra lokalt öl att få tag på.


Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com