Det guyanska köket är rikt och varierat, mycket pga. de olika etniska grupperna som bor i landet. Det lokala köket är en blandning av lokala, indianska, indiska, portugisiska, kinesiska och kreolska smaker. Alla olika grupper har bidragit med något till den lokala kokkonsten. Vanliga lokala rätter är t.ex. currys, fläskkött med vitlök, ris, dhol-puri, stekt ris och chow mein.

Ris är en basingrediens och äts vanligen med bönor, grönsaker och kött. Även fågel och skaldjur är populärt. Roti, ett platt bröd och ris äts vanligen till kvällsmat tillsammans med cassavas eller yams.

En lokal rätt är pepper pot, en gryta gjord på bitter cassavajuice, kött och peppar. Ibland innehåller pepperpotten t.ex. Iguanaödla.

Cook up är också vanligt och består av kött och grönsaker.

I dryckesväg finns mauby, som är gjort av bark, och ingefärsöl. Man dricker även lokalt tillverkade fruktjuicer.