Precis som mycket av maten i övriga mellanöstern, härstammar den jordanska maten från traditionell beduinsk kokkonst. Ett exempel på detta är landets nationalrätt mansaf, vilken består av välkryddat lamm tillagat i yoghurt och serverat med en mängd ris. Detta täcks precis innan servering med sh'rak, vilket är ett platt bröd.

Andra populära rätter i landet är t.ex. mahshis, vilket är fyllda rätter, t.ex. grönsaker fyllda med kött och ris, de i mellanöstern vanligt förekommande vinbladen är populära även i Jordanien. Yakneh är en gryta gjord på en blandning av kött, lök, tomater och andra grönsaker. Musakhan är en rätt gjord på kyckling som tillagas i en sås av olivolja, lök och sumac vilket sedan bakas på bröd tillsammans med mer lök och sumac.

Vidare äter man lokala specialiteter som t.ex. meze, en mängd små förrätter och sallader. Vanligt är också olika sorters kebab.

Lamm är det vanligaste köttet, men nötkött är också populärt. Pga. att de flesta jordanierna är muslimer så äts inte fläskkött. Kött grillas vanligen eller tillagas i grytor, de marineras även ofta för att absorbera smakerna och möra köttet.

Till efterrätt är färsk frukt vanligt. Man äter även baklava, ett bakverk gjort på nötter och honung.

Man dricker mycket starkt kaffe och sött beduinskt té i landet. Lokalt öl och vin finns också.