Det kambodjanska köket är även om det har unika khmeriska drag, väldigt inspirerat av grannländerna Kina och Thailand. Basvaran är ris, men de franska influenserna från kolonialtiden har medfört att man äter mest bröd i Sydostasien, oftast franskinspirerade baguetter. Färskvattenfiskar och räkor är väldigt populärt, också nötkött, fläskkött, kyckling och anka är vanligt förekommande. Andra kambodjanska specialiteter är gräshoppa, råtta och orm. Soppa serveras som tillbehör till nästan alla kambodjanska måltider. En välkänd soppa är somlar machou banle, en sur fisksoppa. Och vidare finns somlar machou bangkang, vilket är en sur kryddig soppa, med räkor.

Andra vanliga rätter är khao poun, risnudlar med kokosnötssås och sam chruk, vilket är fläskkött och sojabönor marinerade i ingefära och chili. En av Kambodjas nationalrätter är amok, en fiskrätt med kokosnötssås i bananlöv.

Det finns ett rikt utbud på frukt i Kambodja. De populäraste är mango, kokosnöt, stjärnfrukt, ananas, vattenmelon och en rad olika sorters bananer.

Bland dryckerna finns, Angkor, vilket är ett lokalt öl och gott kaffe och té finns i regel över hela landet.