Det kamerunska köket är ett av det mest varierade i Afrika, mycket beroende på dess läge på den afrikanska kontinenten, och även den forna kolonialmakten Frankrikes inflytande.

Det lokala köket innehåller många frukter och grönsaker och även grillad fisk, cassava, ris och kyckling. Såser och ris är vanligt, liksom couscous. Landet har ett rikt utbud av frukt, som päron, avokado, citrusfrukter, ananas och mango.

Det finns en stor tillgång på räkor i södra Kamerun. Snabbmat är ofta, grillad kryddig kyckling eller biff, en limpa bröd, en tomat och en avokado är en vanlig kamerunsk lunch. Basvarorna i det kamerunska köket inkluderar cassava, yam, plantain, potatis, majs, bönor. Fransmännen förde in bröd och italienarna pasta i landet.

Kamerunska specialiteter är brochettes, vilket är grillspett gjorda av kyckling, nöt eller get. Vidare finns en kryddig spenatstuvning gjord på kött, räkor och nötpasta. Man äter även en hel del fisk. Bushmaten innehåller lokala delikatesser som schimpans och gorilla.