Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Kamerun

Det kamerunska köket är ett av det mest varierade i Afrika, mycket beroende på dess läge på den afrikanska kontinenten, och även den forna kolonialmakten Frankrikes inflytande.

Det lokala köket innehåller många frukter och grönsaker och även grillad fisk, cassava, ris och kyckling. Såser och ris är vanligt, liksom couscous. Landet har ett rikt utbud av frukt, som päron, avokado, citrusfrukter, ananas och mango.

Det finns en stor tillgång på räkor i södra Kamerun. Snabbmat är ofta, grillad kryddig kyckling eller biff, en limpa bröd, en tomat och en avokado är en vanlig kamerunsk lunch. Basvarorna i det kamerunska köket inkluderar cassava, yam, plantain, potatis, majs, bönor. Fransmännen förde in bröd och italienarna pasta i landet.

Kamerunska specialiteter är brochettes, vilket är grillspett gjorda av kyckling, nöt eller get. Vidare finns en kryddig spenatstuvning gjord på kött, räkor och nötpasta. Man äter även en hel del fisk. Bushmaten innehåller lokala delikatesser som schimpans och gorilla.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com