![]() Sitemap |
Kanelbullar ca 32 st 50 gr jäst 1 msk vaniljsocker Fyllning 1. Smula sönder jästen i degbunken och rör ut den med 1 dl av mjölken. 2. Smält smöret, häll på 4 dl mjölk och ljumma den. Häll mjölken över jästen och rör ned salt, socker, kardemumma och 1 liter av mjölet. Tillsätt resten av mjölet i omgångar. 3. Arbeta degen seg, smidig och blank. Låt jäsa till sin dubbla storlek i ungefär 40 minuter. Blanda ihop fyllningen. Sätt ugnen på 225 grader. 4. Arbeta först degen i bunken. Ta sedan upp den på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig. 5. Dela degen i två delar. Kavla ut en del i taget till en rektangel, ca 1 cm tjock. Bred på hälften av fyllningen och rulla ihop till en rulltårta. Skär 16 bitar och lägg varje bit i en pappform. Täck plåten med en bakduk och låt bullarna jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 8-9 minuter. Låt svalna under bakduk. För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc kanelbullar" Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |