Kap-verdes kök efterliknar det portugisiska med dess betoning på grillad fisk, fiskgrytor och kokta grönsaker. Det äts grillad hummer, färsk tonfisk, bläckfisk, och en mängd andra delikatesser.

En lokal specialitet är cachupa, en rätt gjord på kokt majs, bönor, örter, cassava, sötpotatis och kyckling eller annat kött.

En populär frukost är att steka cachupa från dagen innan och äta med ägg. En annan populär rätt på öarna är feijoada, vilket är en smakrik böngryta, vanligen med fläskkött.

Torkad papaya i honungssirap serveras ofta som dessert tillsammans med färsk getost. Man äter också en rätt som heter pastel com diablo dentro, en blandning av tonfisk, lök, tomater, och deg gjord av kokt potatis och majsmjöl.

Frukter som växer på ön är t.ex. mango, bananer, papaya, guava och kokosnötter. I dryckesväg finns både vin, sprit och öl lokalt tillverkat.

En populär efterrätt på ön är bananas enroladas, vilket är bananer i smet som friteras.