Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Kirgizistan

Centralasiatisk mat påminner mycket om den vid Medelhavet och i mellanöstern. Man använder sig av mycket kryddor, grönsaker, legymer, yoghurt och grillat kött. Maten i Kirgizistan har utvecklats från nomaderna och är baserad på mycket mjölkprodukter och bröd. I Kirgizistan äter man t.ex. bröd, soppor och grytor. Nudlar och köttdumplings är populära och rökt hästköttskorv serveras ofta. Pilav är en populär rätt gjord på ris, får, kålrötter och morötter. Shashlik är får som grillas på spett. Beshbarmak är Kirgizistan nationalrätt och är en blandning av kött och nudlar.

Kött är den vanligaste delen av det Kirgiziska köket och det tillagas vanligen med smakrika kryddningar och grönsaker. Köttet kokas, stuvas eller grillas.

Yoghurt och mjölk är en del av landets diet, likaså svart och grönt té är populärt. Syrad mjölk och bozo, gjort på syrad korn är vanligt. Vodka är den populäraste alkoholhaltiga drycken men även vin och öl finns tillgängligt.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com