Centralasiatisk mat påminner mycket om den vid Medelhavet och i mellanöstern. Man använder sig av mycket kryddor, grönsaker, legymer, yoghurt och grillat kött. Maten i Kirgizistan har utvecklats från nomaderna och är baserad på mycket mjölkprodukter och bröd. I Kirgizistan äter man t.ex. bröd, soppor och grytor. Nudlar och köttdumplings är populära och rökt hästköttskorv serveras ofta. Pilav är en populär rätt gjord på ris, får, kålrötter och morötter. Shashlik är får som grillas på spett. Beshbarmak är Kirgizistan nationalrätt och är en blandning av kött och nudlar.

Kött är den vanligaste delen av det Kirgiziska köket och det tillagas vanligen med smakrika kryddningar och grönsaker. Köttet kokas, stuvas eller grillas.

Yoghurt och mjölk är en del av landets diet, likaså svart och grönt té är populärt. Syrad mjölk och bozo, gjort på syrad korn är vanligt. Vodka är den populäraste alkoholhaltiga drycken men även vin och öl finns tillgängligt.