Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Komorerna

Det komoriska köket är en blandning av indisk, arabisk, fransk och afrikansk matlagning. De flesta måltiderna innehåller en kombination av ris och kött, smaksatt med lokalt odlade kryddor som t.ex. vanilj, koriander, muskot, kanel eller kryddnejlika.

Fisk och skaldjur, som tonfisk, bläckfisk och havsabbore används i många måltider. Kyckling, får och get är också vanligt. På Komorerna växer grönsaker och frukter som cassava, kokosnötter, bananer, ris, sötpotatis, majs och baljfrukter.

En lokal specialitet är langouste, hummer tillagad i vaniljsås. Man äter mycket kryddiga såser, cassava, plantains, couscous, grillat kött, skaldjur och tropiska frukter.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com