Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Jag skäms för min kylskåpshylla Jag skäms för min kylskåpshylla

Nu när man är en äkta student, med korridors-kök och allt, får man uppleva lite av det dåliga samvete man kan få av att titta in i kylskåpet och se ens egen kylskåpshylla tom, när alla andra verkar handla minst två gånger om dagen, alltid har färska grönsaker hemma och aldrig verkar tröttna på att baka bröd, hacka sallad, blanda vinaigretter, göra spännande grytor och så vidare.

Jag är inte en sådan som tycker att matlagning är det roligaste som finns, och när jag skall gå till affären för att handla blir det alltid samma sak. Jag köper bröd för en vecka, som jag aldrig äter upp och alltid slänger, utan så mycket som att ens peta upp den lilla ståltråden; jag köper ett par äpplen, som nästintill alltid är det enda jag orkar äta, och jag köper något enkelt som man lätt kan steka till på kvällen. Jag har nämligen ett allvarligt problem när det gäller matlagning. Vad jag än lagar har det en tendens att alltid smaka samma sak, alltid se lika tråkigt ut och alltid vara lika tråkigt att diska upp efter.

Självklart har man alltid en önskan om att vara duktig på att laga mat, att kunna slänga ihop en måltid som får alla köksvänner att sucka av avundsjuka och tigga om recept, men jag har för länge sedan gett upp i tävlingen om "kökets bästa kock" och har istället gått över till halvfabrikat och så sena mathållningstider som möjligt, för att minimalisera risken att stöta på någon i köket som kan titta nedlåtande på ens bruna röra av diverse grönsaker och nudlar, samtidigt som de plockar fram sina egna burkar med fräscha sallader och gratänger.

Självklart har även jag mina ljusa stunder, och även om de inte kommer särskilt ofta måste jag säga att när de väl uppstår kan jag inte låta bli att stråla av lycka, skrika av glädje och lovorda den ädla konsten kallad matlagning.
Hursomhelst, tråkigt nog, blir det ändå inte roligare att diska efteråt.

Av Sandra@foodetc.se

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com