I Liberia äter man mycket såkallad soul food, vilket består av stekt kyckling, grönsaker, macaronis and cheese. Vidare finns t.ex. jallous, vilket består av ris, grönsaker och kött.

Cassava, chilipeppar, sötpotatis, yams och gröna bananer är vanligt förekommande. Men även kål, aubergine, ockra, kokosnöt och ingefära förekommer. Basingrediensen i det liberianska köket är ris.

Lokala specialiteter är t.ex. kål kokt med bacon och grisfötter. Sötpotatisblad med fisk, palmnötter med räkor och getsoppa är alla populära liberianska maträtter.

Liberianer älskar söta desserter och amerikanska bakverk som sötpotatis paj, kokosnöts paj och pumpa paj. Jordnötter används i kakor och alla möjliga efterrätter. Liberianskt risbröd med mosade bananer är populärt.

Ingefärsöl och palmvin är vanliga drycker, liksom liberianskt kaffe. Lokalt öl finns också att få tag på.