Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Liberia

I Liberia äter man mycket såkallad soul food, vilket består av stekt kyckling, grönsaker, macaronis and cheese. Vidare finns t.ex. jallous, vilket består av ris, grönsaker och kött.

Cassava, chilipeppar, sötpotatis, yams och gröna bananer är vanligt förekommande. Men även kål, aubergine, ockra, kokosnöt och ingefära förekommer. Basingrediensen i det liberianska köket är ris.

Lokala specialiteter är t.ex. kål kokt med bacon och grisfötter. Sötpotatisblad med fisk, palmnötter med räkor och getsoppa är alla populära liberianska maträtter.

Liberianer älskar söta desserter och amerikanska bakverk som sötpotatis paj, kokosnöts paj och pumpa paj. Jordnötter används i kakor och alla möjliga efterrätter. Liberianskt risbröd med mosade bananer är populärt.

Ingefärsöl och palmvin är vanliga drycker, liksom liberianskt kaffe. Lokalt öl finns också att få tag på.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com