Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Libyen

Lybisk mat är en blandning av arabisk och medelhavsk. Det italienska kolonialväldet förde med sig pasta till Libyen. Coucous är vanligt och äts tillsammans med lamm eller kyckling och smaksäts med kummin och bockhornsklöver. Man äter också soppa, ris, spenat och fetaknyten och bakelser.

Man äter också mycket grönsaksstuvningar, potatis och makaroner.

Ruuz är en risrätt med en mängd olika kryddor, kött och grönsaker.

Alkohol är inte tillåtet och istället dricker man mycket té, gärna med mintsmak. Kaffe är också populärt.

Bazin är en hård kaka utan socker. Aysh är en mjukare variant.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com