Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Malawi

Det malawiska köket är i regel väldigt enkelt. Den huvudsakliga dieten består av vit majs tillsammans med grönsaker, och ibland även kött eller fisk.

Den vita majsen serveras vanligen i form av nsima, vilket är en tjock gröt som rullas till små bollar och doppas i olika grytor och såser. För de som har råd används fisk, kött eller kyckling i grytorna, men vanligen använder man bönor eller torkad fisk; kapenta.

Landets specialitet är chambo, en fisk som finns i Lake Malawi. Fågel och mjölkprodukter finns i stor mängd, och likaså tropiska frukter under rätt säsong.

I efterrättsväg finns t.ex. nthcochi, vilket är ett bananbröd. Mbatata är sötpotatis kakor och zitumbuwa är bananpannkakor.

Bra lokalt öl tillverkas också. Mahewu är en lokal dryck som görs av majsmjöl, det är en söt dryck med smak av banan, choklad eller apelsin.

Man tillverkar även en lokal spritsort som heter Mulanje Gold Coffee Liqueur.


Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com