Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Mali

Det maliska köket består huvudsakligen av hirs, majs eller risgröt, serverat med en stor mängd olika såser.

Såserna görs på t.ex. jordnötter, ockra eller sötpotatisblad. Olika sorters kött eller grönsaker tillsätts i såserna vilka sedan serveras tillsammans med gröt, couscous eller ris. Nötkött, lamm, kyckling och färsk rökt fisk är populärt och används ofta i såserna.

Vanliga grönsaker som används är lök, tomater, aubergine, plantains och yams. Mango, bananer, citroner och vattenmeloner är vanliga frukter. Andra västafrikanska rätter som yassa och foutou är populärt i Mali.

Maten avslutas vanligen tillsammans med ett hett, sött té.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com