
Sitemap
|
Manicotti recept, amerikansk italiensk gratinerad pasta

Recept på manicotti eller manicott. En klassisk
rätt med
gratinerade pastarör fyllda med ricotta. Ursprung Usa med inspiration av
Italien.
För 4 personer:
500 gram Ricotta
1 paket Canneloni
1 paket Mozzarella
Tomatsås:
6 Tomater
2 Vitlöksklyftor
1 Gul Lök
1/2 dl Vispgrädde
2 msk Oregano
1 msk Basilika
1 tsk Socker
Salt & Peppar
Olivolja
1. Hacka tomaterna, löken och vitlöken. Fräs löksorterna
i olivolja tills de mjuknar, tillsätt sedan tomaterna, kryddor, socker,
grädde och eventuellt en skvätt vatten.
2. Låt såsen koka i ungefär 40 minuter på medelvärme,
tag sedan av värmen och stavmixa om du önskar.
3. Salta ricottan en aning och fyll sedan pastarullarna med den. Lägg rullarna
i en form och slå över tomatsåsen så den täcker
rullarna helt. Toppa med riven mozzarella.
4. Låt stå i ugnen på 225 grader i ungefär 30 minuter.
Servera med ett glas vin och en god sallad.
|

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)
Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com
|