Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Marocko

Det marockanska köket är ansett som ett av de främsta i världen. Marocko är passagen mellan Europa och Afrika, och många länders traditioner har passerat genom landet och smält in i dess kultur. Marockansk matlagning karaktäriseras av dess rika kryddor som kummin, koriander, saffran, chili, torkad ingefära, kanel och paprika. Harissa är en pasta gjord av vitlök, chili, olivolja och salt. Couscous och semolinagryn är viktiga delar av matlagningen i landet och tillagas oftast med kryddor, grönsaker, nötter och russin. Till detta äter man t.ex. matiga grytor eller grillat kött.

Lamm är det populäraste köttet och det grillas tills det kan dras isär och ätas med fingrarna. Oftast serveras lammet tillsammans med russin och löksås. Kött och fisk kan också tillagas i lergrytor, vilka heter tagines. Man använder också frukter som aprikoser, dadlar, fikon och russin i matlagningen.

Landets nationaldryck är mint té vilket härstammar från britterna.

En populär efterrätt i landet är kaab el ghzal, vilket är en bakelse fylld med mandelmassa och toppad med socker. Honungskakor är rundade bitar av deg som friteras och doppas i honung och sesamfrön. Zucre coco är kokosnöts sockerkaka.


Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com